Aaron Taylor-Johnson

Aaron Taylor-Johnson
Aaron Taylor-Johnson (TIFF 22 in 2018)
Algemene informatie
Volledige naam Aaron Taylor-Johnson
Geboortenaam Aaron Perry Johnson
Geboren 13 juni 1990
Land Vlag van Verenigd KoninkrijkVlag van het Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Werk
Jaren actief 2001-heden
Beroep Acteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Aaron Taylor-Johnson, geboren als Aaron Perry Johnson (High Wycombe, 13 juni 1990), is een Brits acteur.

Biografie

Hij is de zoon van een huisvrouw en een ingenieur. Johnson begon op zesjarige leeftijd met acteren. In 1999 speelde hij de zoon van MacDuff in Macbeth. Tevens speelde hij in 2000 in All My Sons. Hij ging kort daarna acteren in televisiefilms en in grotere filmproducties. Zijn doorbraak kwam na zijn optreden/acteerprestatie als John Lennon in de film Nowhere Boy (2009). Ook zijn rol in de film Kick-Ass (2010) was een succes.

Johnson ontmoette de 23 jaar oudere regisseuse Sam Taylor-Wood op de set van de film Nowhere Boy (2009). Het stel maakte op de première van de film in oktober 2009 hun verloving bekend. Ze trouwden op 21 juni 2012. Ze hebben samen twee dochters die beiden voor het huwelijk geboren werden. Taylor-Wood heeft twee dochters uit een eerder huwelijk. Na het huwelijk veranderde hij officieel zijn achternaam in Taylor-Johnson.

Taylor-Johnson won in 2017 met de film Nocturnal Animals een Golden Globe voor beste mannelijke bijrol.

Filmografie

Johnson met zijn (toenmalig) verloofde Sam Taylor-Wood in september 2010
  • Tom & Thomas (2002)
  • The Apocalypse (2002)
  • Behind Closed Doors (2003)
  • Shanghai Knights (2003)
  • Dead Cool (2004)
  • The Thief Lord (2006)
  • The Illusionist (2006)
  • Fast Learners (2006)
  • The Best Man (2006)
  • The Magic Door (2007)
  • Sherlock Holmes and the Baker Street Irregulars (2007)
  • Dummy (2008)
  • Angus, Thongs and Perfect Snogging (2008)
  • The Greatest (2009)
  • Nowhere Boy (2009)
  • Kick-Ass (2010)
  • Chatroom (2010)
  • Albert Nobbs (2011)
  • Savages (2012)
  • Anna Karenina (2012)
  • Kick-Ass 2 (2013)
  • Captain America: The Winter Soldier (2014)
  • Godzilla (2014)
  • Avengers: Age of Ultron (2015)
  • Nocturnal Animals (2016)
  • The Wall (2017)
  • Outlaw King (2018)
  • A Million Little Pieces (2018)
  • Tenet (2020)

Externe links

Mediabestanden
Zie de categorie Aaron Taylor-Johnson van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
Bibliografische informatie

Biblioteca Nacional de España: XX5036680
Bibliothèque nationale de France: cb16520325f (data)
Catàleg d'autoritats de noms i títols de Catalunya: 981058508774006706
Gemeinsame Normdatei: 1033847526
International Standard Name Identifier: 0000 0001 2033 7581
Library of Congress Control Number: no2010120523
MusicBrainz: 2d8930ee-ed52-4ed4-965b-aadfa8c537cc
Nationale Bibliotheek van Tsjechië: xx0167827
Nederlandse Thesaurus van Auteursnamen Persoon ID: 327661453
SNAC: w6v85m2k
Système universitaire de documentation: 147396840
Virtual International Authority File: 126269841
WorldCat Identities (via VIAF): 126269841